Friday, June 26, 2009

mee kari mamamy

salam buat semua...entry yang ini plak masa budak2 banci aku saje2 jer datang umah aku..kan aku ni suka buat makan2..so penat2 buat keje luar tuh..sekali sekala jamu lah derang nak belanja derang hari2 kang tak cukup lak budget aku..hihihi!!!so menu tuk hari tu aku buat meekari jer...inilah hasilnyer


mee kari ni yang paling aku pro buat untuk untuk masa ini..(resepi drpd abg manimaran-kari india)heheh!! nak resepi meh datang umah daku k...actually baru belajar camner buat kari style indian..tu yang bersungguh2 nak buat mee kari tu tapi sobonar eh.. maleh nak buat menu lain2 ...coz menu ini yang paling mudah dan cepat ....

what i've cooked??

Menu for today:-

IKAN KERAPU SWEET SOUR


AYAM GORENG


KOBIS GORENG+TELUR HANCUR


salam kengkawan...menu ni aku buat masa adik aku datang aritu(paklang kaklong and iman) .. so aku pun masak lah apa yang ada dalam peti ais aku tu...dengan sepantas kilat aku masak..then hasilnya ialah.. itu dia...meh lah jemput makan...



sebagai desert nyer paklang derang bwk anggur untuk kitaorang...




Wednesday, June 24, 2009

pic yg terpoyos


Salam...haha ini spec mata belalang namanyer...bak kata ac mizal artis2 sekarang dah jadi trend pakai spec cam nih...so terpaksa lah beli satu...barulah rasa diri tu cam artis...huhu!!! (perasan nyer daku)




Today's d glamourous post...haha!! ini dia..model wannabe..ahakkkssss!!!poyo tak kengkawan..betapa lah poyos nyer kan...actually tak tau nak posting pic apa..battery camera tertinggal kat office seremban esok baru nak pergi ambik...so posting jer lah pic yang dah tak berapa glamour nih...hari ini aku puasa 1 rejab..alhamdulillah dapat sempurna kan puasa daku arini...semoga puasa ku ini diterma oleh allah s.w.t... amin...ingat kan nak post muka yg tgh berpuasa tapi dah battery lak weak so nak wat camno...
























Tuesday, June 23, 2009

musim durian

salam semua kengkawan ku..time2 senja cam ni baru aku nak buka blog aku ni...takpe lah lps ni terus solat maghrib...taktau nak posting pic apa hari ni...actually kitaorang baru je lepas makan durian..sekarang kan musim durian .. memang dh murah gila2 regenyer..tapi durian ni baru jer mak mertua aku bagi dr kg... kan aritu aku ada citer kat entry lps pasal kenduri maksu kat kg so ingat jugak dia kat menantu kesayangan nya ini...uwwekkkssss!!!(tq mak bawa kan durian tu untuk kami luv u)...aritu malu nak amik...hiksss!!..kami 4 beranak ni memang gila2 suka durian..nak tgk betapa kelahapnyer derang makan durian..

video

nasib baik lah kat kg papa dia banyak durian kat kg aku lak banyak rambutan...so tak yah lah beli..save budget...huhu!!!

Monday, June 22, 2009

huru hara bila bb sitter gi umrah








salam hari senin....hari ini aku half day selepas mengattend meeting kul 9.30 pagi tadi kat seremban but before meeting tadi dpt call plak fr teacher grace kinder garden afrina...
Dia suh aku fetch afrina coz my hani bunny cirit birit so menggagau plak aku nak cari orang suh amik dia sampai aku selesai meeting alih2 teringat kak sarimah jiran 2 next door(tq kak sarimah akaklah penyelamat saya)
then aku pun terus call dia suh fetch afrina coincidence neighbour aku tu plak nak keluar so memang tepat lah masa aku call dia tu then selesai lah satu perkara bila dia dah amik si kaklong(afrina) actually sememangnyer anak2 aku tak biasa dengan orang accept ibu(bb sitter) dia aje kat taman ni cerita si iman plak..
Before meeting dia dah nangis2 dh si adik pun sama gak tak biasa sgt ngan orang lain kena take time dl baru nak serasi aku plak sampai suh kengkawan aku kat office atas tu turun jap jaga si iman coz dlm byk2 kawan aku fida,ida kak ana and shahril ni ajer yg dia dah biasa then derang umpan iman dengan game ..so senyap lah dia sekejap...
but suddenly dia tanya2 gak mama dia...So derang pun melayan anak aku ni cam anak raja..
Bawak gi kantin beli wafer lah coklat lah gula2 lah...sian kat korang kena bermodal kan plak jaga anak akak...tq guys nati akak belanja korang plak k bila i dh balik seremban semula nati...dua perkara dah selesai then aku rushing ke Pejabat Daerah Seremban 2 my boss suh amik report pembanci2 seremban and verify borang2 yg derang dh buat...
Suddenly dpt call lagi fr jiran aku plak yg tolong jaga afrina tadi tuh..dia tanya aku balik kul bape? coz afrina dh merengek2 ..dah masuk 4 kali dia terberak2 agaknyer dia tak selesa duk umah orang lain kot..so lagilah dah tak tentu arah dh aku... after verify borang2 tu aku trus call my boss story kan kat dia masalah2 aku hari ni...so dia kata "takpe lah besok lah kita buat"...so alhamdulillah (tq pn. lin and en. fidy) u r so understanding bosess..
so aku pun balik semula ke ppn(my office) fetch plak si iman..
Then trus balik pd ...sampai kat umah jiran aku si kaklong dh ok skit lepas kak sarimah bagi dia ubat garam, siap kak sarimah bagi makan tengahari lagi...(tq kak belikan ubat untuk afrina and bagi dia makan..)..
walau pn aku rasa hari ini hari huru hara aku tapi aku rasa hari ni jugak hari rezeki anak2 aku kot...macam2 dapat..
alhamdullillah ya allah and terima kasih juer buat kengkawan and jiran aku yang dah menyelamatkan keadaan huru hara aku hari ni...kat post aku arini aku ada attachkan muka derang yang sememe terkena cirit birit.....

Saturday, June 20, 2009

kenduri umrah








(gathering time)
(possing sebelum balik kg)
salam buat semua...today's entry nak cerita pasal semalam pergi kenduri maksu hubby yang nak pergi umrah next sunday...kendurinya kat Kg Pelangai,Kuala Pilah..rumah wan..wan yg sudah berusia hampir2 100 tahun umur eiii...(soalan:adakah korang sume pernah dengar nama kg ini?)..kg ni mmg best lah..sejuk dan nyaman jer..yang ada kat sini tul2 kem PLKN jer and kedai2 kg jer sikit2 bak kata kg ni masih belum diteroka lagi lah... ramai sedara mara yang balik nak raikan kenduri maksu..maksu dapat gi umrah ni package from her company sebab dia dah service 15 yrs kat office tu..weii lama tul... tapi bagus la kan kalau banyak company bagi reward kat staffs dia camni barulah ada semangat nak keje lagi lama ...actually my hubby side ni family dia memang ramai adik2 beradik mak mertua aku jer ada 10 orang...belum masuk adik-beradik hubby ku lagi yang ada 10 orang jugak..huhu!!! ramai gila weiii...so bila kenduri jer tak payah panggil sangat orang2 luar datang menolong.. family derang jer dah cukup meramaikan...kendurinya malam tadi so after kenduri kitaorang rushing pulak balik lukut coz hubby nak keje kul 7 Am ingatkan boleh lah tido kat sana alangkah frust nya daku...tapi i tell u kalo dpt tido sana bila nak mandi pagi tu lah saat yg paling syok..sejuk gila weiii...baru2 ni kitaorang ada buat gathering kat kg ni...yang dlm pic ni baru suku jer yang balik tau...belum lagi semua kalo semua balik mau kitaorang panggil SINAR tuk publish cerita kitaorang kot...huhu!! k lah sila lah kengkawan semua untuk tengok2 blog daku ini ye..

Friday, June 19, 2009

here i come



















Salam kengkawan ku dimana juer anda berada...buat sekian lama nyer aku menyepi dalam alam blog ini..at last tercipta kembali blog ku ini dengan berwajah baru...alhamdulillah...seingat aku last update nov 2007 kot..huhuhu!!!begitulah lama ye kengkawan...actually bila aku nak update blog aku yang lama tu username and password nyer aku dh lupa...yelah almost 3 tahun tak update...dah tu nak wat camno?maso eh tak mengizinkan...to G, here i come...add lah blog akak ko ni yang sudah berwajah baru dlm blog u tu k...first of all nak story about my family la...well seperti biasa...mesti nak citer hubby kita camner?anak2 kita camner?parents kita camner?adik beradik kita camner?apa yang interesting about my family is there are very caring to me and i was born to make them happy too...itu ajer kata2 yang boleh aku katakan betapa mereka semua so special to me..wah!!!so touching la plak malam2 buta ni...for this 1st entry nih...aku nak letak semua pic family aku...i love u all so much...bersempena buat blog ni hari yang hampir dengan father's day..so i want grab this opportunity to wish kat my great hubby and my beloved abah...(semoga abah cepat sembuh dari sakit kaki tu k)"HAPPY FATHER'S DAY"...afrina dah bagi card kat papa dia awal2 lagi...dia kata thank you for being my papa,love u...hehehe!!!..(ayat ni aku yang tlg ajar wish kat papa dia)